• 14 dages fuld returret
  • Levering 1-3 hverdage
  • altid god kvalitet
  • Fri fragt over 350 DKK

FAQ

Denier
Denier betyder, hvor meget 9000 meter garn vejer. En strømpe med 40 denier, er altså lavet af garn, hvor 9000 meter vejer 40 gram. Jo færre denier strømpen har, jo mere gennemsigtig og tynd bliver den. 
Bemærk dog, at denier ikke altid fortæller noget om, hvor gennemsigtig strømpen er, fordi det afhænger af garnet, som strømpen er strikket af. Du kan godt få strømper i 40 denier, som er meget uigennemsigtige (opaque) og andre mere gennemsigtige (semi opaque). 

Filament
Et filament er de tynde tråde, som bliver spundet sammen til strømpegarn. Strømpegarn kan bestå at mange forskellige filamenter. 

Microfiber
En microfiberstrømpe er en betegnelse for en strømpe, som er lavet af polyamidgarn spundet af tynde tråde også kaldet filamenter. Et garn i en microfiberstrømpe i 40 denier skal have mere end 41 tynde tråde, før den kan få betegnelsen microfiber. 

Skridtkile (gusset)
En skridtkile er et stykke stof, som er syet ind i skridtet af en strømpebuks. Det kan være af samme materiale som strømpebuksen eller af bomuld. Den er udelukkende isyet på grund af bedre komfort og holdbarhed. 

Panelkiler
En panelkile er et stykke tekstil, som bliver indsyet i strømpebuksens buksedel for at give strømpen mere vidde. Panelkiler bliver brugt i strømpebukser, som er store i størrelsen fx XL og opefter. 

Forstærket tå
Strømpens tådel er forstærket, så den kan modstå det pres og slid, som kommer fra tæerne. Tåforstærkningen er ofte lavet af tykkere garn og strikket på en anden måde for at forhindre, at ødelagte masker ikke spreder sig fra tådelen til den øvrige strømpe. 

Fully boarded
Fully boarded strømper er formfikseret ved varme og damp på en benform. Det vil sige, at strømpen får form efter benet og derfor giver en bedre pasform. 

Elasthan
Elasthan er en standardbetegnelse for garn, som er særlig elastiske. Elasthaner gør strømperne mere elastiske og forbedrer derved pasformen. Alle former for elastiske garner kaldes elasthan, men på emballagen kan være nævnt forskellige mærkevarer inden for elasthan bl.a. Lycra og Dorlastan. 

Opaque eller semi-opaque
Opaque betyder, at strømpen er ugennemsigtig. Semi-opaque betyder, at strømpen er gennemsigtig.